Manual penalty

De naam zegt het al: een handmatig opgelegde penalty. Iemand van het Google Search Qualilty team in Dublin heeft je site bekeken en dingen gevonden die de guidelines van Google overtreden. De aanleiding voor het bekijken van je site is vaak een spamreport, maar kan ook worden veroorzaakt door een mail naar een search quality analist of  een melding via Twitter.

Neem contact op!

Google Search Console

In de meeste gevallen krijg je bij een manual penalty een melding in Google Search Console. In dit bericht staat omschreven wat de reden is dat je een penalty hebt gekregen en vaak een oplossingsrichting. Wanneer er echter sprake is van een grove schending van de richtlijnen kan het zo zijn dat er helemaal geen melding wordt verstuurd.

Het is echter belangrijk dat je al een Google Search Console account had op het moment dat je een manual penalty krijgt. Wanneer je dit account pas later aanmaakt krijg je het bericht niet te zien!

Wanneer er een manual penalty bericht in Google Search Console is verschenen betekent dit vaak dat er per direct minder verkeer vanuit Google naar de website komt. Echter hoeft dit niet zo te zijn, we hebben sites gezien waarbij dit enkele weken duurde. Je kunt er echter vanuit gaan dat wanneer je een melding ontvangt je in de toekomst minder verkeer zult krijgen van Google. Het is dus zaak om te handelen, het probleem op te sporen en te verhelpen.

Heb je geen melding maar heb je wel het vermoeden dat er iets aan de hand is? Een manual penalty is slechts één van de mogelijkheden, neem contact op om PenaltyDokters.nl een analyse te laten doen.

Neem contact op!